Geen hoofdstad zonder Wereldwinkel

In november 2017 waren we, door allerlei omstandigheden, genoodzaakt om onze winkel in de Vughterstraat te verlaten. 

Maar een grote stad als 's-Hertogenbosch zonder Wereldwinkel was voor ons ondenkbaar.

Wij zijn op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en hebben die gevonden op het adres:  Hinthamerstraat 105

Naast de Keulse Kar en bijna naast de Sint Jan.

De nieuwe winkel lijkt wel wat op de winkel die we hadden; een beetje kleiner maar met dezelfde lichte, moderne en vriendelijke uitstraling als onze winkel in de Vughterstraat.

Heel april 2018 is er hard gewerkt aan de inrichting van de winkel en het vullen van de schappen met de vertrouwde artikelen, zoals de symbolische beelden, de serviezen en de geluksartikelen. 

Tegelijkertijd hebben we gezocht naar uitbreiding van het assortiment en dat in 2018 gevonden in tassen van gerecyclede materialen als papier, autobanden, oude jassen en legerkleding.  Voor de kleinsten vonden we schattige slofjes, speelgoed gemaakt van rubberbomen die geen rubber meer leveren en om ze speels te onderrichten de Klimaatjes; boekjes over het milieu. 

In 2019 en 2020 zijn we we beurzen gaan bezoeken op zoek naar nieuwe fairtrade leveranciers om ons assortiment verder uit te breiden en te vernieuwen. We vonden onder andere horloges van bamboe, tassen van vegan leer, bewaardozen van Dutch Design Brand en thermosflessen van Bioloco.

In september 2020 is onze winkelpui "vernieuwd". Raar woord, want de pui werd teruggebracht in zijn oorspronkelijke oude staat. Dat geeft de winkel een wel heel bijzondere uitstraling en laat de producten op een nieuwe manier aan klanten zien.

Veel nieuwe klanten bezoeken onze winkel, maar ook "oude" klanten weten de wereldwinkel weer te vinden en daar zijn we blij mee.

Vernieuwing blijft een uitdaging en noodzakelijk, want de kunstenaars en ambachtslieden in verre landen bieden schitterende handgemaakte producten aan, die echt gezien moeten worden.

U bent van harte uitgenodigd om de winkel en de collectie te komen bekijken. 

Team vrijwillig(st)ers Wereldwinkel 's-Hertogenbosch