Welkom bij

Wereldwinkel Den Bosch

Producten uit heel de wereld

In onze wereldwinkel vindt u allereerst producten uit verre landen. Wereldwinkels zijn immers opgericht om een handelsplatvorm te bieden aan producenten uit zogenaamde "opkomende economiën". Onze leveranciers vertellen graag over de producent, het materiaal en het land waar de artikelen vandaan komen en wij vertellen die verhalen graag verder. Soms zetten we ze op papier en geven ze als productinformatie mee aan onze klanten. We weten dat het voor wereldwinkel klanten belangrijk is om zicht te hebben op het handelstraject; krijgen mensen een goede prijs voor wat ze maken, zijn de arbeidsomstandigheden in orde en zijn de betrekkingen met de leverancier vast en constructief.

Daarnaast is er in onze winkel aandacht voor duurzaamheid. Wij verkopen bijvoorbeeld horloges van bamboe, een gewas dat na het oogsten weer gewoon en snel aangroeit of bewaardozen van Dutch Design Brand, een sieraad in huis en gemaakt van karton, maar ook tassen van Noi Noi; gemaakt van polyurethaan maar waarvan het productieproces zo nauwkeurig wordt bewaakt dat ook dat product gerecycled kan worden.

We zoeken steeds naar nieuw en verantwoord en vinden dat ook regelmatig omdat dat voor steeds meer leveranciers net zo belangrijk is.

Kom gerust kijken. U bent welkom van harte welkom in onze wereldwinkel.